lördag 8 oktober 2011

LA vann premiären

Los Angeles blev för svåra för Henrik Lundqvist och Tim Erixon i NHL-premiären. Kalifornienlaget vann med 3-2 i Globen, efter att Jack Johnson avgjort i förlängning.
Pappa Jan spelade över 600 NHL-matcher under tio år för New York Rangers. På fredagskvällen följde sonen Tim i pappas fotspår och gjorde sin första. Det blev dock förlust, 2-3 mot Los Angeles i Globen efter förlängning.
Los Angeles-backen Jack Johnson avgjorde i numerärt överläge i förlängningen när bara 52 sekunder återstod.
Erixon använde ord som overkligt och fantastiskt inför matchen.
Dels för att det över huvud taget blev spel i NHL-premiären då han så sent som förra helgen skickades till farmarlaget, dels för att han fick debutera i hemlandet.
Lika roligt var det inte efteråt.
På fullsatta läktare i Globen satt familjen, däribland pappa Jan - kallad "X:et" - som spelade i Rangers 1983-93.
Totalt blev det knappt 13 minuters speltid för 20-åringen som förra säsongen var med och tog dubbla silver - i VM med Tre Kronor och i SM-slutspelet med Skellefteå. Han hamnade också i utvisningsbåset i andra perioden för att ha skickat pucken upp på läktaren.
Erixon satte säkerheten främst och spelade enkelt i sin debut. Det var mer än vad hans försvarskompisar gjorde.
Henrik Lundqvist fick jobba hårt i den första perioden
(1-1) för att hålla sitt lag kvar i matchen då misstagen avlöste varandra från lagkamraterna i egen zon.
Lagkaptenen Ryan Callahan slog en felpassning i egen zon och Los Angeles-stjärnan Anze Kopitar, slovenen som varit i Södertälje, satte ledningsmålet. Rangers vände till 2-1, bland annat genom Callahan som revanscherade sig, men Kings kvitterade med knappt fem minuter kvar av tredje perioden.
På lördagskvällen spelar Rangers mot Anaheim i Globen.