torsdag 6 oktober 2011

Någon måste skämta!




Vad i helvete är det frågan om. Omspel mellan Malmö och Djurgården kommer att dra igång kl 11:00. Det här måste fan i mig vara ett skämt och ett hån mot alla supportrar som vill se matchen. Vem fan vill gå på fotboll redan kl 11:00.

Sitter då och läser att Polisen har sagt att matchen måste spelas då, eftersom Sverigedemokraterna har en manifestation. Matchen i somras bröts då smällare kastades in på planen och förbundet beslutade om omspel. Malmö har protesterat kraftigt, dels för att laget ledde med 1-0 när matchen bröts, dels för att lagets spelschema blir extra tungt.
Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell kommer inte till undsättning vad gäller avsparkstid.

- Frågan om matchstart löses mellan MFF och den lokala polisen. Hela arbetssystemet bygger på att föreningarna är självständiga och äger sina arrangemang, säger han till Sydsvenskan.

Spelarna är inte särskild pigga på den tidiga starttiden, som enligt Expressen kan bli redan kl 10.

- Skojar du? Det är helt omöjligt, säger Malmö FF:s Jimmy Durmaz till Expressen.

- Man får väl gå upp klockan fem, säger Djurgårdens Sebastian Rajalakso.

Malmö FF har överklagat beslutet om omspel av den avbrutna matchen från i somras. Om besvärsnämnden går på MFF:s linje tilldöms MFF segern och då blir det ingen omspelsmatch.
Nämnden kommer att presentera sitt beslut i slutet av den här veckan.
Malmös damlag spelar sin sista match i allsvenskan den 15 oktober, med avspark klockan 14. Matchen mot Kif Örebro kan avgöra guldstriden.

Det är fortfarande inte klart om det blir omspel. Besvärsnämnden har nämligen tagit emot en överklagan  från Malmö. Det definitiva beslutet kommer antingen idag torsdag eller under fredagen. 

Nu hoppas jag att detta inte blir så utan att man lägger avsparkstiden senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar