torsdag 3 november 2011

AIK besegrade Färjestad

Färjestad har radat upp segrar och lämnat bottenträsket, medan AIK gått motsatt väg.

Men trenden bröts i elitseriemötet i Stockholm. Det blev botten upp då AIK vann med 3-2.

Efter en ganska tam första period, där Färjestad välförtjänt tog ledningen genom Patrik Lundh, vände allt.

Trots fyra förluster på de fem senaste matcherna fanns plötsligt massor av energi och framåtanda hos hemmalaget som vann skotten med 17-8.

Patric Blomdahl och Daniel Bång såg till att 0-1 blev 2-1 och hade det inte varit för Färjestads andremålvakt Fredrik Petterson-Wentzel, som ersatte Christopher Nilstorp, hade hemmaledningen kunnat vara större. Han räddade frilägen både från Victor Ahlström och Richard Gynge.

Mästarlaget Färjestad, som rest sig efter mardrömsstarten och hade vunnit sex av sina sju senaste matcher, stod inte att känna igen.

När Richard Gynge slog in en målvaktsretur fram till 3-1 efter 6.49 av tredje perioden blev uppförsbacken för brant för Färjestad, även om Christian Berglund reducerade och Färjestad pressade i slutet.

Förra säsongen förlorade AIK samtliga nio matcher mot Färjestad i grundserien och SM-semifinalspelet. Nu tog laget säsongens andra raka seger över Karlstadslaget och lämnade kvalplatsen. Färjestad ligger kvar på åttonde plats.