torsdag 3 november 2011

HV vände mot Växjo

HV71 tog revansch mot Växjö.

Fyra mål i tredje perioden gjorde att serieledarna vände och vann med 4-2 - lagets åttonde raka seger.

HV71 kom till Växjö som serieledare och med sju raka vinster. Av det syntes inget - förrän i tredje perioden.

Då vände laget matchen med tre mål på mindre än sju minuter.

Daniel Grillfors prickade först krysset i mitten på perioden. Därefter satte Kamil Piros kvitteringen i powerplay. Ledningsmålet styrde Johan Lindström in med 3.34 kvar. Växjö tog timeout, men då avgjorde Oscar Sundh med 2-4 i tom kasse.

En stark vändning av HV71.

Noteras bör att Mikael Eriksson i Växjö hade ett rent friläge vid ställningen 2-1.

Växjö var annars bästa laget i början på matchen. Med hög fart och intensitet dominerade hemmalaget derbyts första period.

Målen kom - i powerplay. Växjö varför de är seriens näst bästa lag i numerärt överläge. Ilkka Heikkinen sköt två gånger från backplats på nästan identisk samma ställe, precis innanför blålinjen. Bara 42 sekunder skiljde mellan målen.

Detta var Heikkinens nionde och tionde elitseriemål. Åtta av dessa har den finländske backen gjort i numerärt överläge.

HV71 jämnade ut matchbilden efter paus, men Växjö kontrollerade ändå perioden på ett bra sätt. Den rejäla offensiven från bortalaget kom först i tredje perioden. Det räckte till seger.