söndag 28 juni 2009

Kommentarer från Åtvidaberg tränare och testspelare

100_6526 

Åtvidaberg sparkade igång träningarna tidigare idag. Två pass stod på schemat. Redaktionen befann sig på plats på eftermiddagens träning.

Det var härligt att se att Erik Moberg är på väg tillbaka på allvar. Han deltog inte i matchspelet, men det såg minst sagt bra ut.

- Vi hoppas att han ska vara spelklar någon gång under juli måndag. Vi tar det försiktigt och vill inte stressa fram nya skador säger Andreas Thomsson.

I övrigt så såg Viktor Prodell mycket bra ut, och gjorde en del mål under träningen.

Åtvidaberg testar två nya anfallare i form av Dejan Doclic som kommer närmast från Katrineholm och är 19 år. Den andra spelaren är Emir Smajic från Gamla Upsala SK.

Redaktionen fick en pratstund med killarna.

- Det som man märkte direkt när vi kom, var hur pass välkomna vi var, säger Doclic.

- Ja, verkligen, det är stor skillnad även organisations mässigt än vad man är vad vid, säger Smajic.

Hur tycker ni att det gick idag?

- Det är alltid svårt att hitta rätt direkt i början, men jag tycker att det gick rätt bra, sade Doclic

- Det som är roligt att vi får vissa upp oss även i en match, för det är stor skillnad på träningar och match. Det stora problemet är boll och speltempo. Det är mycket högre än det som man möter till vardags, sade Smajic.

Båda killarna kommer att träna med laget fram till Tisdag. På tisdag kväll kommer de även att spela i U21-laget som på hemmaplan möter IFK Norrköping.

Efter det så kommer klubbens ledning att sätta sig ned och utvärdera deras insatser.

- Vi hoppas kunna värva minst en anfallare inför hösten, och det kan även bli aktuellt med två spelare, men det får vi se, sade Thomsson.

På dagens eftermiddags pass saknades Pontus Karlsson, och Burno Marinho samt Amir Suljic tränade inte. Bruno har en ömmande ljumske, medan Suljic har problem med en fot.

Som sagt U21-laget möter IFk Norrköping på tisdagen, se till att komma till Kopparvallen då det kan bli en bra match.

Se video från träningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar