söndag 28 juni 2009

Brasilien vände och vann

brasilienjublar01

USA chocköppnade matchen mot Brasilien. Redan i den 10:e minuten sköt Clint Dempsey ledningsmålet för USA. Brasilien var inte bra under den första halvleken, och USA ökade på sin ledning. Landon Donovan och Charlie Davies kontrade in tvåan. Donovan fick tillbaka bollen av Davis, och satte säkert 2-0. Braslien reste sig i den andra halvleken. Andra halvlek blev en enda lång press mot det amerikanska målet. Luis Fabiano reducerade direkt i inledningen av den andra halvleken. Brasilien hade sedan inne en boll, som aldrig godkändes då domarna missade att bollen var inne. Trots det så lyckades brassarna kvittera genom Fabiano. Segermålet gjordes av Lucio och kom i slutet av matchen. Efter det kontrollerade Brasilien matchen och där med vann hela Confederations Cup-

Spanien tog hem bronset:

Spanien tog brons tack vare 3-2 efter förlängning mot Sydafrika. Xabi Alonso gjorde det enda målet i förlängningen. Sydafrika tog ledningen i den 74:e minuten genom Mphela. Inhopparen Daniel Güiza sköt kvitteringen för Spanien, i den 88:e minuten. I den 90:e minuten sköt samme Güiza 2-1 som såg ut att vara segermålet. Hemmalaget kvitterade dock i den 93:e minuten genom Katlego Mphela.

I förläggningen avgjorde Alonso med ett vackert frispark.