söndag 28 juni 2009

Sylvia – Oddevold (rapport från igår)

Sylvia-Oddevold09

Som jag skrev igår på bloggen så var jag i Norrköping och tittade på Sylvia och Oddevold. Sylvia hade chansen att haka på toppen, medan Oddevold jagade en seger för att slippa bottenstriden. Den första halvleken påminde ganska mycket om Sveriges match mot England. i alla fall resultat och målmässigt.

Oddevold var klart det bättre laget under hela matchen. Hemmalaget föll i den senaste matchen i derbyt mot Sleipner, och det märktes att spelarnas självförtroende inte var på topp.

Efter en hörna i den 6:e minuten tog Oddevold ledningen. Hemmaspelarna fick inte bort bollen, och Mathias Björkman tryckte in ledningsmålet. I mitten på halvleken gjorde Sylvias mittback ett självmål, då kommunikationen mellan honom och målvakten uteblev. Även det målet kom efter en hörna. Innan halvleken var över gjorde Oddevold sin tredje mål i matchen. Återigen efter en hörna tryckte Petrit Zhubi in 0-3 från distans. Efter det tappade hemmaspelarna humöret och började skälla på domaren, och även tjafsa med varandra.

I den andra halvleken försökte Sylvia att göra det som Sverige lyckades med i matchen mot England. Det lyckades man dock inte med. Laget var allt för uddlös framåt, och Oddevold gjorde även 0-4 i den andra halvleken.

Det var jag inte kunde förstå var hur Oddevold kan ligga så långt ner i tabellen, med tanke på vad laget presterade spelmässigt i matchen.