onsdag 24 juni 2009

Människor i Iran ger inte upp

Irandemonstranter

Regimen i Iran tycks ha lyckats att kväva protesterna på gatan, men folket har inte gett upp. Under natten kom det uppgifter om folk som protesterar från tak. Det ett nytt sätt att demonstrerar och frågan hur regimen ska lösa det.

Opositionen har krävt att hela landet ska sörja de som dödades under lördagen. Vissa källor uppger att det är 10-tal döda efter lördagen, medan andra källor pekar på fler än så.

I onsdags spelade Irans landslag VM-kvalmmatch  mot Sydkorea och sex spelare spelade med gröna armbindlar. Fyra av dessa sex har dragits sig tillbaka från fotbollen. Spelarna är Hosein Kaabi, Mehdi Mahdavikia, Vahid Hashemian och storstjärnan Ali Karimi, "Asiens Maradona". I halvtiden beordrades spelarna att ta av sig gröna banden. Bara Mehdi Mahdavikia fortsatte spela med grön armbindel matchen ut.

Spelarna stängs nu av på livstid av regimen, och det är oklart om de får spela utanför Irans gränser. När spelarna återvände till Iran fick de inte sina pass tillbaka. Matchen slutade 1-1 och det betyder att Iran missar VM. Men det är väl det minst viktiga.

Fortsättning följer!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar