onsdag 24 juni 2009

USA slog ut Spanien

Fotboll, Confederations Cup, Spanien - USA

För två matcher sedan var USA uträknade och mer eller mindra utslagna från Confederations Cup. Då fick laget hjälp av Brasilien som besegrade Italien, samtidigt som USA vann mot Egypten. Där med gick laget vidare till semifinal.

Tidigare ikväll svarade man för en heroiskt insats när man besegrade Spanien med 2-0. I den första halvleken var Spanien inte bra, och det såg långa stunder som att man underskattade USA. Jozy Altidore vände bort Piqué och satte 1-0 för USA efter 27 minuter. Efter det jagade Spanien en kvittering under hela matchen. Laget skapade chans på chans, men bollen ville inte in. Det ska sägas att USA gjorde en mycket heroisk insats i försvaret.

Även i den andra halvleken pressade Spanien på, men mitt i deras press gjorde USA matchavgörande 2-0. USA fick flera kontringar. Det var efter en sådan som Sergio Ramos fick tag på bollen och skulle slå bort den, men tog god tid på sig utan att se den amerikanske anfallaren Clint Dempsey bakom ryggen. Dempsey stal bollen från Ramos och slog den distinkt i mål med kvarten kvar att spela.

I finalen får USA möta vinnaren i morgondagens match mellan Sydafrika och Brasilien.