söndag 19 juli 2009

Allsvenskan: Helsingborg vann utan Henrik Larsson

Helsingborg vann dagens bortamatch mot Gefle, och det utan Henrik Larsson. Den första halvleken bjöd på undermålig underhållning. Båda lagen spelade säkert, och prioriterade defensiven i första hand. Bättre underhållning bjöds publiken på under den andra halvleken. I den 47:e minuten tog gästerna ledningen. Christopher Andersson   slog en hörna från vänster och bollen skruvades direkt i mål. Bollen var  knappt över linjen eller inte alls innan Jonas Lantto rensade undan men domaren hade blåst för mål.

Efter det pressade hemmalaget för en kvittering och chanser saknades inte. Mitt i Gefles press stack Helsingborg upp, och ökade på till 0-2. Helsingborg kontrade och en framspelning från Rasmus Jönsson som tog  på en försvarare i Gefle gav Erik Sundin öppet mål.

Efter målet skapade hemmalaget ett par vassa chanser, men något mål lyckades man inte göra.