söndag 19 juli 2009

Allsvenskan: Ny seger på hemmaplan för Göteborg

Göteborg tog en ny seger på hemmaplan när man tidigare idag besegrade Trelleborg. Det var spel mot ett mål i 40 minuter. Hemmalaget dominerade fullständigt från det att matchen blåstes igång. Man fick också 1-0 genom Jakob Johansson i den 14:e minuten. Tolv minuter senare ökade hemmalaget på till 2-0 också genom efter ett riktigt mönstaranfall som Thomas Olsson fick avsluta med att knoppa in.

I slutet av den första halvleken fick bortalaget ett jätte läge för att reducera, men Kristian Haynes missade öppet mål. I den andra halvleken slappnade Göteborg av, och Trelleborg reducerade i den 50:e minuten. Mikael Bengtsson slog en hörna mot första stolpen där Fredrik Jensen dök upp och nickade in reduceringen. Fredrik Jensen var sedan i den 56:e minuten mycket nära att kvittera. Andreas Drugge frispelade Jensen som kom fri med målvakten, men sköt utanför.

Med nio minuter kvar av matchen fick hemmalaget en straff. Ragnar Sigurdsson satte straffen säker förbi Viktor Noring. Göteborg ligger en poäng före Elfsborg i tabellen.