söndag 19 juli 2009

Allsvenskan: Kalmar vände och vann

Det var åter dags för allsvensk fotboll på Fredriksskans denna regnfylld dag. Brommapojkarna stod för motståndet, och som de gjorde det - i 75 minuter. En match fylld av tveksamma domslut, en sjungande KFF-klack, men dock inga sena ankomster och toalettbesök á la Daryl Smylie.

En, i ärlighetens namn, medioker match utspelade sig på Fredriksskans, men det gav ändå Kalmar FF tre nya, fräscha, och minst sagt viktiga poäng. Den här matchen lämnar dock mer att önska på många positioner.
Första halvlek
Det var Brommapojkarna som började starkast i det blöta vädret på Skansen denna kväll. De kändes hetare, hade mer vilja och kämpaglöd än vad någon av kalmariterna visade upp. Detta skulle också ge utdelning redan i femte minuten när Rydström, Lantz och Ålander tappade kommunikationen och Ålander ställdes mot två stycken "Brommapojkar", alldeles ensam. Ett snyggt väggspel och Chhaddeh kunde ge Brommapojkarna ledningen, 1-0. Ett mönsteranfall av bottengänget från Bromma. Detta mål kom givetvis att ge Brommapojkarna mer självförtroende och de hade även relativt mycket boll i första halvlek. Åtminstone var Brommapojkarnas defensiv en vägg, och många av KFF-spelarna förlorade sin kamp en mot en, främst på mitten, där Piñones Arce visade hög klass, då Rydström hade stora svårigheter vid många tillfällen. Rydström såg seg ut i första halvlek, och det var inte vår gamla vanliga kapten ute på planen. Kalmar FF kvitterade sedan redan i elfte minuten, men assisterande domaren dömde offside på Tobbe Carlsson och målet blev inte godkänt. Därefter kom första halvlek att handla om maskning för att vinna tid signerad främst Benny Lekström, vilket Kalmarpubliken visade sitt missnöje med genom att bua ut honom. Det blev även en hel del snack med domaren, och detta förlorade i ärlighetens namn KFF mest på, då Brommapojkarna bara ville sänka tempot... Och som de gjorde det! Nanne Bergstrand uttryckte sig genom att säga att "de är Sveriges bästa lag på att sänka tempo". Inga dåliga ord från den ene Bergstrand(Nanne) till den andre(Kim). Har de släktband mån tro?