tisdag 14 juli 2009

Allsvenskan: ÖSK bärgade andra bortasegern

Roni Porokaras distinkta avslut på Mattias Thylanders(!) passning visade sig bli matchens enda mål när ÖSK slog Trelleborg i en seg, grinig och inte speciellt välspelad tillställning på Vångavallen.

ÖSK gjorde resan ned till Skåne redan under söndagen och kom väl förberedda till mötet med ett av allsvenskans allra starkaste hemmalag; Trelleborg. Sixten och Rille valde att starta med samma lag som senast mot AIK vilket bland annat betydde en ny startchans för 18-årige Marcus Astvald på högeryttern.
Trelleborg började klart bäst i matchen och ÖSK hade svårt att få grepp om spelet. TFF fick ägna sig åt det man helst vill, och är väldigt bra på, snabba omställningar. Även om de där hundraprocentliga chanserna uteblev för hemmalaget inledningsvis såg det småfarligt ut mest hela tiden. Efter tjugo minuters TFF-övertag arbetade sig ÖSK allt mer in i matchen och Marcus Astvald drog på en vänsterkanon som tvingade Viktor Noring till en kvalificerad enhandsräddning. Strax därefter kom ÖSK:s, kanske inte helt förtjänta, ledningsmål. Mattias Thylander passade fel på egen planhalva, hårt pressad av Astvald, och Roni Porokara mötte "Thylles" passning direkt. En liten touch på en hemmaförsvarare ställde Noring helt och det andra målet denna säsong för vårt finska yrväder var ett faktum.

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar