tisdag 14 juli 2009

Superettan:Ekenberg sänkte Åtvidaberg

Fotboll, Superettan, Mjällby - Åtvidaberg

FOTO:Bildbyrån

Ekenberg gjorde fyra mål, när Mjällby körde över Åtvidaberg i andra halvleken.

Åtvidaberg tvingades till en del ändringar i startelvan inför dagens match mot serieledande Mjällby. Daniel Hallingström var avstängd och Bruno Marinho missade matchen på grund av skadan. Christoffer Karlsson var tillbaka på mitten efter sin avstängning. Åtvidaberg skapade matchens första farlighet i den 3:e minuten, då Haris Radetinac hittade Viktor Prodell som sköt strax utanför.

Efter åtta minuters spel fick Anton Tinnerholm bytas ut. Tinnerhom hamnade i en närkamp och ramlade. Armbågen gick ur led, och Tinnerholm fördes till sjukhus under den första halvleken. Enligt rapporterna handlar det om en armbågsfraktur. Tinnerholm blev sövd på plats innan han fördes till sjukhus. 
I den 12:e minuten tog hemmalaget ledningen. Ett fint anfall där Johan Svensson slog ett mycket bra inlägg. Åtvidabergs backlinje tappade markering på två MAIF-spelare. Markus Ekenberg kunde helt omarkerad placera in bollen bakom Henrik Gustavsson.
Hemmalaget var det bättre laget under den första kvarten. Åtvidaberg hade problem att få tag på bollarna på mitten. Åtvidaberg började dock lyfta upp spelet efter en kvart, och började vinna bollarna på mitten. I och med det blev anfallsspelet bättre. I den 19:e minuten hittade Amir Suljic till Radetinac som vek inåt och sköt men rakt på Asper.
Hemmalaget blev klart störta av Åtvidaberg press på mitten, och hade svårt att bygga upp några farliga anfall. I den 25:e minuten var Åtvidaberg nära en kvittering. Jesper Arvidsson tog sig ända in i straffområdet, men avslutade med fel fot (högern). Skottet blev inte så dumt, och gick strax utanför.

 

LÄS MER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar