fredag 21 augusti 2009

Åtvidaberg vann underhållande match

Åtvidaberg tog tidigare ikväll en viktig seger på hemmaplan. Laget besegrade Landskrona i en mycket underhållande match. Åtvidaberg startade matchen bäst och i den 4:e minuten spelade Bruno Marinho fram Viktor Prodell som kom fri med Peter Karlsson. Karlsson gjorde en mycket fin räddning på Prodells skott.
Tre minuter var det dags för matchens gigant att presentera sig. Efter slarvigt försvarsspel av BoIS kom Kristian Bergström fri med målvakten. Bergström placerade iskallt bollen förbi Karlsson. Åtvidaberg var klart bättre första kvarten, men sedan tog gästerna över matchen.
Åtvidaberg tappade sitt spel på mitten, och BoIS var både etta och tvåa på bollarna. I den 38:e minuten kom den rättvisa kvitteringen. Efter en hörna som var slagen av Jesper Westberg tappade Åtvidaberg markeringen på Johan Persson. Persson fick på en drömträff och skickade in kvitteringen via ribban.
Trots att Landskrona hade mycket boll i slutet av halvleken blev det aldrig riktigt farligt framför Åtbidabergs mål.
Landskrona började den andra halvleken med att chocka publiken på Kopparvallen. I den 47:e minuten spelade Pär Cederqvist fram Fredrik Olsson. Olsson sköt från 14-15-meter mellan ett antal ben, och bollen letade sig i mål.
Efter det så hände det något både på läktarna och på plan. Hemmapubliken skapade tryck och hejade på Åtvidabergs spelarna när det som mest behövdes. På plan började spelarna vinna närkamper. Där med tog Åtvidaberg över spelet. Haris Radetinać som var medioker under den första halvleken började spela fotboll på allvar.
Han utmanade och skapade ytor åt andra. I den 51:a minuten spelade han en fristående Dejan Došlić, som mitt framför mål inte fick till skottet.
Efter det blev det mycket kamp, som hemmaspelarna ofta gick segrande ur. Christoffer Karlsson som var tillbaka efter sin avstägning började dominera på mitten. I den 64:e minuten fick Åtvidaberg en frispark till höger om BoIS målet. Innan frisparken hann slås gjorde Åtvidaberg två byte. Pontus Karlsson och Oscar Möller ersatte Marinho och Prodell.
På den efterföljande frisparken kvitterade hemmalaget. Kristian Bergström slog frisparken mot bortre stolpen, och där vräkte sig Jesper Arvidsson fram och nickade in kvitteringen. I och med bytena fick Åtvidaberg ännu mer fart framåt. Kvitterings mål gav både spelarna och publiken nytt energi, och hopp om tre poäng tändes på nytt.
Fem minuter efter kvitteringen fick Åtvidaberg en ny frispark, och det på nästan exakt samma ställe som den föregående. Bergström slog samma frispark mot samma yta. Den här gången hittade bollen fram till Daniel Hallingström som stötte in 3-2.
Efter det försökte gästerna att skapa något framåt, men utan större framgång.
Istället gjorde hemmalaget 4-2.
Giganten Bergström slog ett inlägg från vänstersidan. Målvakten Karlsson tappade bollen mellan egna ben. Bollen kom till Oscar Möller som rullade in 4-2 i öppet mål. I slutet av matchen hade hemmalaget en chans till, när Möller frispelade inhopparen Amir Suljić. Suljić missade det läget trots öppet mål.
Matchen slutade där med 4-2.
Åtvidaberg visade återigen stor moral, och styrka att vända ett underläge. Senast mot Ljungskile gick det inte, men idag lyckades man.
Som så många gånger förr, föll målen i andra delen av andra
halvleken. Kristian Bergström var magisk ikväll. Hans ett mål och tre assist bäddade för vändningen.
Stor beröm till publiken och inte minst hemmaklacken. När laget hamnade i underläge var det klacken som lyfte laget.
I och med kvällens seger stärkte laget andra platsen. Sundsvall och
Mjällby spelade oavgjort, och det gör att Åtvidaberg har fyra poäng mer än Sundsvall och Assyriska som jagar närmast.
I nästa omgång möter Åtvidaberg, J-Södra på bortaplan. Passa på och anmäl er till resan.