Elfsborg chanslösa mot Lazio

Elfsborg måste stå för ett målfyrverkeri nästa vecka om Europa league-drömmen ska bli verklighet.
0-3 borta mot Lazio var tuffast möjliga inledning.
-Jag ser det inte som en omöjlig uppgift att vända det här, säger Stefan Ishizaki till TT.

Elfsborg spelar för en plats i gruppspelet i Europa league och fick en tuff inledning i kvalmötet med Lazio i Rom. Efter att ha haft ett skott i stolpen signerat Denni Avdic åkte bortalaget på ett baklängesmål i den 23:e minuten. Johan Karlsson misslyckade att täcka Aleksandar Kolarovs skott som seglade över målvakten Ante Covic. Drygt tio minuter senare var det dags igen, 2-0 satte Mauro Matias Zarate i krysset.

I andra halvlek jagade Elfsborg reducering, i den 64:e minuten fick Anders Svensson i väg ett skott som Lazio-målvakten Fernando Muslera gjorde en svettig räddning på. Minuterna senare hade Helgi Danielsson två heta lägen, den första nicken gick strax utanför mål och det andra skottet tippade Muslera över till hörna.
I stället gjorde Stefano Mauri 3-0 sedan svenskförsvaret misslyckat ställa Lazio-mittfältaren offside. Elfsborgs Stefan Ishizaki var ytterst nära att få in den efterlängtade reduceringen, men Muslera räddade på mållinjen. Några fler chanser blev det inte.

-Tråkigt att behöva åka ifrån Olympiastadion med 3-0 när vi inte har varit så mycket sämre än dem. Deras första mål var ett pissmål, deras andra var ett pissmål, säger Ishizaki.

-När det står 2-0 har vi en superchans att göra 2-1 och då blir de stressade. Sen lyckas de trycka in trean och sen har jag ett jättebra läge och Helge har ett jättebra läge. Det är synd, 3-1 hade varit en betydligt mycket lättare uppgift på Borås Arena än 3-0.

Returen spelas om en vecka, på torsdag. Då krävs en seger med minst fyra måls marginal.

-De är stressade och klarade inte av att hålla i bollen. Kan vi spela så bra som vi gjorde i slutet av andra har vi definitivt chans men det är klart att 3-0 är tufft och det är ändå ett bra italienskt lag vi möter och de kommer säkert göra allt för att stänga matchen, säger Ishizaki.

Elfsborgs mittfältsstjärna Emir Bajrami missade matchen mot Lazio på grund av sjukdom men är förhoppningsvis tillbaka till returen. Ishizaki själv stukade till foten men hoppas kunna vara med på söndagens allsvenska match mot Örebro.