fredag 21 augusti 2009

Oinspirerat Fenerbahce vann på bortaplan

Fenerbahce tog ett steg närmare gruppspelet i Uefa Europa League när man bortaslog FC Sion med 2-0.

Sion genom mål av Andre Santos och Kazim Kazim-Richards. Matchen var seg från start till slut där Fenerbahce var de som kontrollerade händelserna i matchen. Trots spelmässig dominans hade man svårt att komma till avslut. Mycket av detta berodde på oskärpa och nonchalans av Fenerbahcespelarna. Därtill kan man tillägga en Güiza som inte var lika het som i tidigare matcher.
Det var först i slutet av den första halvleken som Fenerbahce genomförde sitt förtsta organiserade anfall och det gick hem omedelbart. Kazim skickade ett inlägg från högerkanten mot Güiza strax utanför straffområdet, som bröstade ned bollen framför Andre Santos som skottsäkert satte bollen i nätet bakom målvakten.
Den andra halvleken var långsammare än den första, men fenerbahce lyckades ändock skapa en handfull chanser men där spelarna tävlade om vem som kunde missa på det mest omöjliga sättet. flera frilägeschanser gick om miste. Åt andra hållet var Sion inte helt ofarliga och hade bland annat ett friläge som turligt nog träffade stolpen och hamnade sedan i Volkans händer.