torsdag 20 augusti 2009

Manchester City besegrade Barçelona

Fotboll, Barcelona-Manchester City

Ikväll tog Barçelona emot Manchester C. Två lag som har värvat mest
av alla. Det var matchen då Zlatan Ibrahimović gjorde debut för sin nya klubb. Ibrahimović började matchen på bänken, och kom in i början av den andra halvleken.

Den första halvleken var tråkig, och med tanke på vilka
spelare fanns på plan kunde man undra om man inte såg två lag som
spelar i vardags i division 2. Barçelona hade mycket boll, och rullade bollen runt i laget, men det blev få gånger farligt i Citysstraffområde.
Den första halvleken bjöd på två farliga lägen. Den första kom i
den 25:e minuten då Jeffren tog sig igenom på högersidan. Han vek
sedan inlåt och avslutade i stolpen. Bollen gick sedan ut till Pedro
som tog i för kungen och fosterland, och sköt över.
Tre minuter senare kontrade City genom Ireland, som spelade fram
Petrov. Petrov var sedan iskall när han rullade bollen under Valdez.
Inför den andra halvleken bytte Barçelona in Ibrahimović och Messi.
Trots dessa två och en antal andra byte hade hemmalaget svårt att
skapa chanser.

Ibrahimović hade svårt att komma till några farliga lägen.
I den 70:e minuten var man dock nära att ta ledningen, när Keita drog på ett distansskott. Och vilket skott sedan. Bolle träffade klockrent
i ribban.
Fyra minuter senare fick Ibrahimović ett jätte läge. Han avslutade
med ett volleyskott, men Given räddade med en benparad. Det nu man hoppades på att matchen skulle ta den fart, den borde ha haft från början. Men icke. City som backade hem med tio spelare under hela matchen, redde ut stormen.

Det var först på stopptid som hemmalaget skapade två vassa kvitteringslägen. Messi som var osynlig under större delen av den andra halvleken, spelade fram Thiago som sköt strax utanför. Strax där efter vänder Messi upp och sköt från distans i stolpen.

I matchens sista anfall var City nära att göra 2-0. Bellamy kom fri med Valdes, men skottet gick utanför.

Allt som allt var matchen en stor besvikelse. Trots att det var en så kallad uppvisnings match, hoppades man att dessa välbetalda spelare skulle bjuda på större underhållning.

Zlatan Ibrahimovićs debut var okej. Han växte in i matchen, och hade ett jätte läge att kvittera.