torsdag 20 augusti 2009

Zürich och Lyon mot gruppspel i Champions L

Dusan Djurić och Kim Källström är båda mycket nära en plats i Champions leagues huvudturnering. I den första kvalmatchen av två vann Djurićs Zürich mot Ventspils med 3-0 och Källströms Lyon slog Anderlecht med 5-1.
Djurićs Zürich bortaslog lettiska Ventspils, och den förre Halmstadspelaren var delaktig i vinsten. Inte nog med att han spelade hela matchen, han satte dessutom punkt genom att göra det avslutande 3-0-målet.

Även Lyon lär gå vidare. Laget, med Kim Källström på planen i 64 minuter, utklassade belgiska Anderlecht på hemmaplan och avslutade inte offensiven förrän det stod 5-1 på resultattavlan.

Tyngre ser det då ut för två andra svenskar. Panathinaikos, med Mattias Bjärsmyr på bänken matchen igenom, förlorade en målglad tillställning hemma mot Atlético Madrid med 2-3, och får det tufft att vända i Spanien. Detsamma gäller Salzburg, där Eddie Gustafsson tvingades släppa två bollar förbi sig och Maccabi Haifa kunde därmed ta en stark bortaseger, 2-1, med sig till Israel.

Slutligen är Kalmar FF:s övermän i ungerska Debrecen också på väg in i huvudturneringen, detta efter att ha vunnit borta mot Levski Sofia med 2-1.
Källa TT
Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar