måndag 10 augusti 2009

Storseger för Ajax

Ajax tog en säker seger på hemmaplan mot RKC Waalwijk. I den 10:e minuten kom matchens första mål. Efter ett väg spel mellan Van der Wiel och Cvitanitch tog Van der Wiel bollen åt sidan och placerade bollen i bortre hörnet. Ajax forsatte dominera matchen och RKC mittfält blev uppätna av Ajaxs mittfält och många ytor gavs.

Efter en halvtimmespel kvitterade överrakande bortalaget. De Cluelaer höll sig framme på en retur och kvitterade i den 31:a minuten. Efter målet tappade Ajax spelet, och 1-1 var ställningen efter första 45-minuter.

I den andra halvleken tog Ajax över, och pressade tillbaka Waalwijk. I den 71:a minuten fick Ajax en straff, och Waalwijk en man utvisad. Suarez satte den efterföljande straffen i mål. Suarez var namnen på allas läppar efter matchen. Han gjorde nämligen två mål till innan matchen var över. Suarez fick på en drömträff med åtta minuter kvar, och 3-1 till Ajax var ett faktum. På stopptid petade Suarez in 4-1 för Ajax. Det blev även slutställningen i matchen.