lördag 5 september 2009

Bara oavgjort för Portugal

Fotboll, VM-kval, Danmark - Portugal

Portugal är allt längre i från VM i Sydafrika. En poäng, 1-1, borta mot Danmark var inte det portugiserna hade önskat.

Matchens första 45 minuter: Portugal brände tre lägen, gick miste om en straff, och fick minuten senare ett mål i baken.

Vilket enormt jubel i Parken när Nicklas Bendtner drog in 1-0 i nättaket. Absolut inte rättvist, men man kan sällan tala om rättvisa i fotboll, särskilt i nerviga kval.
Men vilken prestation av Arsenal-anfallaren På Michael Silberbauers inlägg från vänster. Bendtner tog ner bollen med bröstet och klippte till med en vänstervolley upp i nättaket.

Och Danmark ledde med 1-0 efter 42 minuter.
Men laget kunde ha legat under i den 13:e minuten när Cristiano Ronaldo kom fri till höger i straffområdet. Danskarnas tredjeval i målet Stephan Andersen gjorde en klassisk benparad. Och ännu svettigare var hans räddning när Simao kom fri mitt framför målet. Portugisen var fri en tredje gång men sköt över.

Danmarks förbundskapten Morten Olsen sade i fredags att "vi har haft de små marginalerna med oss i detta kval, vi behöver nog ha dem i fortsättningen också".
Så rätt han hade. För en minut före danskarnas ledningsmål borde Portrugal fått straff, när Anders Möller Christensen fick bollen på armen. Men den schweiziske domaren Massimo Busacca friade.

Danskarna vände spelet, kontrade snabbt och så kom Nicklas Bendtners mål. Men Portugals press gav till slut utdelning. Liedson knoppade in kvitteringen när det endast återstod några minuter av matchen. Men 1-1 lär inte räcka för att Portugal, som nu ligger fyra i gruppen, ska ta sig till VM.