lördag 19 september 2009

Bayern München hemmavann

Bayern München vann mot Nürnberg med 2-1 efter att mittbacken Daniel van Buyten avgjort i matchens slutminuter.

Segern, som förde upp laget till en tredjeplats i tabellen, satt dock långt inne. Det var först i den 83:e minuten som den belgiske mittbacken Daniel van Buyten kunde säkra de tre poängen när han på pass från den duktige Arjen Robben kunde trycka in 2-1.

Matchen började annars trevande. Landslagsanfallaren Mario Gomez hade visserligen en nick i ribban men annars så det dröjde ända till den andra halvleken, och Franck Riberys inträde, innan det hände saker.

Den vindsnabbe kroaten Ivica Olić gav Bayern ledningen på pass från den unge jättetalangen Thomas Müller. Nürnberg kvitterade visserligen genom inbytte Eric Chuopo-Moting men hemmalaget vägde tyngst.