lördag 19 september 2009

Viktigt seger för Halmstad

Fotboll, Allsvenskan: Halmstad - Helsingborg

Halmstad tog tre mycket välbehövliga poäng i bottenstriden efter vinst mot Helsingborg med 2-1. Hemmalagets första halvlek var väldigt bra. Halmstad ledde rättvist i halvtid. Laget tog ledningen med 1-0 sedan Michael Görlitz fått på ett fint skott från distans i den 29:e minuten. Innan dess hade Pär Hansson gjort en kanonräddning på Marcus Olsson näravslut men fick sedan bytas av på grund av en sträckning i samband med en inspark.

René Makondele i Helsingborg fick två gyllene chanser att kvittera i den 35:e minuten men var inte Magnus Bahne i vägen så var ribban det.

Halmstad fick en drömstart i den andra halvleken när Anselmo Nascimento gavs ett friläge i straffområdet av Adama Tamboura som sparkade i luften. 2-0 i den 49:e minuten och det kändes tämligen avgjort.

Helingborg ryckte då upp sig väsentligt och fick till en reducering i den 64:e minuten genom Marcus Lantzs distansskott.

Spelet böljade fram och tillbaka i planen de sista tjugo minuterna med målchanser för bägge lagen men inga fler mål kom och Halmstad gick upp på en elfte plats i tabellen. Helsingborg ligger kvar på sin femte plats i en haltande allsvensk tabell.