tisdag 1 september 2009

David Elm till Fulham

Viktor Elm till Heerenveen. Rasmus Elm till Alkmaar. Och på tisdagen blev det klart att även äldste brorsan David Elm lämnar Kalmar FF föFotboll, allsvenskan, Kalmar - AIKr proffsspel i Fulham i Premier League.

När bara någon timme återstod innan transferfönstret stängdes på tisdagkvällen blev David Elms övergång helt klar till Fulham.

– Det har varit en extrem övergång i och med att det gick så snabbt allting. De ringde i fredags och nu, efter flera läkarkontroller, är det påskrivet. David var jätteglad för det är ju en pojkdröm att spela i Premier League, det är inte så många svenska forwards i ligan, säger Patrick Mörk till TT.

David Elm, 26, kommer att träna ett pass med Fulham på onsdagen. Sedan åker han hem till Kalmar och packar. På måndag förmiddag står han och lyssnar på nye tränaren Roy Hodgson. Sverigebekantingen Hodgson har bland annat tränat Halmstad, Oddevold, Örebro och Malmö FF.
Själv var Elm mycket nöjd med att ha skrivit på ett kontrakt, som enligt klubbens hemsida sträcker sig över ett år.

– Jag ser fram emot att träna med laget direkt som förberedelse inför viktiga matcher i Premier League och Europa league efter landslagsuppehållet. Jag har njutit av min tid i Sverige och nu ser jag fram emot ett nytt och spännande kapitel i min karriär med Fulham, säger Elm till klubbens hemsida.

Med både David och Rasmus Elm borta i laget får förstås Kalmar svårare att försvara fjolårets SM-guld.

– Vi hade helst velat ha kvar David, och har tackat nej till tidigare förfrågningar kring honom, men när han nu fick den här chansen i Premier league tyckte vi att det var ett annat läge. David hade dessutom ett utgående kontrakt och hade lämnat oss gratis i vinter. Nu fick vi en uppgörelse med Fulham som vi är nöjda med, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson till tidningen Barometern.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar