tisdag 1 september 2009

Zlatans första mål

Fotboll, La Liga, Barcelona - Sporting Gijon

FOTO:Bildbyrån

En inte alltför imponerande insats utmynnade till slut i en ohotad seger för hemmalaget. Rubrikerna kommer givetvis att handla om Zlatan, men det var Seydou Keitas huvudspel som avgjorde matchen.

 

Premiärer och FC Barcelona brukar vara en dålig kombination och den presenterade startelvan stillade knappast nervositeten. Utöver Messis och Iniestas redan fastslagna frånvaro fick Barcelona-fansen se nyckelspelare som Henry och Touré vilas till förmån för Bojan och Busquets.
Matchen började i ganska lågt tempo och trots den förväntade matchbilden där Barcelona hade över 70 procent av bollinnehavet, så uteblev de klara målchanserna. Båda lagen använde sig av hög press, som stressade fram ovanligt många misstag hos två annars bollskickliga lag. Lite överraskande så var det Sporting som genom Castro var närmast att inleda målskyttet. Från ett halvt friläge i straffområdets ytterkant lyckades han med konststycket att pricka rad 34 på Camp Nous läktare och tränare Preciado fyrade av den första i raden av många missbelåtna miner.

 

LÄS MER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar