måndag 28 september 2009

Luleå besegrade Linköping

Två mål i numerärt överläge gav Luleå segern mot Linköping på måndagskvällen.
Linköping lyckades inte göra något mål alls, trots massor av chanser, och matchen slutade 2-0.

Spelskickliga Linköping hade stora problem att komma till rätta med energiska Luleå.
Hemmalaget lyckades få utdelning på ett numerärt överläge i matchens inledning när backen Pierre Johnsson petade in pucken bakom Fredrik Norrena.

Linköping chockades av öppningen och tappade sitt försvarsspel totalt. Luleå hade öppen gata fram till mål i tio minuter innan gästerna kom till sans igen.

När väl självförtroendet var på plats igen parkerade Linköping i Luleås zon långa perioder. Spelskickligheten imponerade, och Luleå fick slå sarg ut och förlita sig på sin store (195 centimeter) målvakt Anders Nilsson.

Med en blandning av tur och skicklighet hindrade laget Linköping från att kvittera.
Samtidigt visade inte Östgötalaget den där riktiga skärpan i avslutningarna.

Luleå hade många chanser att öka på sin ledning, framförallt i andra perioden, när Linköping drog på sig utvisningar. Men Fredrik Norrena, hjälpt av ett mycket kompetent försvar, såg till att hålla rent i målet.

Andreas Jämtin, som stått inför rätta på förmiddagen i Gävle, åtalad för misshandel, såg pigg ut på isen, och gjorde sitt jobb som vanligt.

Luleås andra mål kom i slutminuterna när Karl Fabricius dundrade in pucken i numerärt överläge.