måndag 28 september 2009

Seger för Färjestad

Antti Pihlström gjorde det han har kommit till Karlstad för att göra. Med en tempoväxling och en inbrytning satte han det avgörande 3-2-målet när Färjestad besegrade Timrå.

- Det kändes som vi förtjänade det, säger lagkamraten Jesper Mattsson.

Låt inte fjolårets NHL-statistik lura er. Antti Pihlström gjorde förvisso bara två mål på 53 matcher för Nashville Predators, men det var i en roll som på intet sätt liknar den han har i dagens Färjestad.
I sin fjärde elitseriematch för Karlstadlaget kom finländarens första mål och poäng. Tajmingen kunde inte ha varit bättre. Med drygt halva den tredje perioden spelad blåste den energiske 24-åringen förbi Timråbacken Elias Granath och lirkade in segermålet, 3-2, bakom Magnus Åkerlund. Pihlström fick Granath att se ut som en elefant i jakt på en antilop när han la i överväxeln.

- Skönt att vi får det där målet. Vi är det bättre laget, men är lite ineffektiva när vi får chanserna. Sedan gör deras målvakt en jättegrym match, säger Jesper Mattsson till ppv.

- Det kändes som vi förtjänade segern. Det var starkt att vi hittade ett sätt att vinna.

Färjestad vann skotten med 17-7 i tredje perioden och 40-24 sammanlagt. Det tycker inte Timråcentern Gabriel Karlsson stämmer överens med matchbilden.

- Det speglar inte perioden. Jag tycker att vi skapar ganska många klara chanser, menar han.

Om Färjestad har problem med effektiviteten är Timrås problem ett par resor värre. På sina inledande tre matcher har det bara blivit fyra mål. Två av dem har gjorts av backen Fredrik Sonntag, som aldrig hade gjort en elitseriepoäng innan han kom till Timrå från Södertälje inför säsongen.

Sonntag gav Timrå ledningen med 2-1 i den andra perioden efter en drömpassning från Anton Axelsson. Severin Blindenbacher kvitterade i powerplay några minuter senare. Detta sedan Per Åslund skymt Magnus Åkerlund på ett förtjänstfullt sätt.

Förlusten innebär att Timrå åker tillbaka till Medelpad efter en roadtrip till Göteborg och Karlstad som inte gav några poäng - trots att laget höll spelmässigt jämna steg med både Frölunda och Färjestad.

- Det var inte vad vi hade hoppats på. Det är bara att studsa tillbaka på torsdag, säger Gabriel Karlsson.

Källa:hockeysverige