söndag 27 september 2009

Sjunde raka förlust för Hammarby

Fotboll, Allsvenskan, Malmö - Hammarby

FOTO:Bildbyrån

Hammarby åkte på sin sjunde raka förlust när man på bortplan föll mot Malmö.

Hemmalaget var klart bättre laget i en intensiv kampfylld förstahalvlek där Hammarby stod upp bra och krigade men hemmalaget stod för kvaliteten, snabbheten, rörelsen och balansen.

Hammarby var uddlösa framåt under den första halvleken, medan hemmalaget skapade en del heta chanser.

Det såg ut som att första halvleken skulle sluta oavgjort, men då slog hemmalaget till. Carlos Gaete slarvade på mittplan och Molins löpte upp längs högerkanten och spelade perfekt inåt till Larsson som satte bredsidan till.

Hemmalaget var det bättre laget även i den andra halvleken, och det var Kristoffer Björklund i målet, som höll Hammarby kvar i matchen. Björklund som fick ersätta Rami Shhaban i målet, gjorde en bra match, och svarade för ett par svettiga räddningar.

Han kunde dock inget göra när hemmalaget utökade sin ledning. I den 67:e minuten gjorde Daniel Larsson sitt och Malmös andra mål i matchen. Molins ryckte förbi Gaete på högerkanten för att sedan snurra upp även Söderström och Emil Johansson innan han spelade in bollen snett bakåt till Ofere som lät bollen vara och gav Larsson målet när denne lättade upp bollen högt till höger.

Det såg ut att bli en stabil hemmaseger, men med sju minuter kvar av ordinarie reducerade Hammarby genom Simon Helg. Helg serverades friläge till vänster efter misslyckad offsidefälla. Han avancerade och skar in mot första stolpen och placerade bollen under Dahlin.

Efter målet fick Hammarby lite extra energi, och laget lyfte upp spelet. Det blev dock aldrig riktigt nära en kvittering. Istället avgjorde hemmalaget matchen på stopptid.

Ricardinho kontrade till vänster och slog ett fint inlägg in mot flera fria medspelare. Ofere var den som fick bollen och slog in bollen via Björklund i mål.

Det var Hammarbys sjunde raka förlust, och laget kan efter den här omgången hamna under kvalsträcket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar