söndag 27 september 2009

Trelleborg vände 0-2 till 4-2 mot Helsingborg

Fotboll, Allsvenskan: Trelleborg - Helsingborg

Skånederbyt mellan Trelleborg och Helsingborg hade två olika sidor i varsin halvlek. Helsingborg dominerade den första och Trelleborg den andra där hemmalaget gjorde hela fyra mål i den andra halvleken och vann med 4-2.

Helsingborg var det bättre laget i den första halvleken och gick in i halvtidsvila med en rättvist ledning. Helsingborg tog ledningen redan i den 7:e minuten. Rasmus Jönsson svarade för en mycket fin prestation när han framspelad av Larsson i en kontring fintade bort två motståndare först framför straffområdet till höger och sedan inne i straffområdet innan han smekte in bollen i det vänstra krysset med sin vänsterfot.

Helsingborg pressade högt och hemmalaget hade svårt att hantera det hela. Helsingborgs höga press gav utdelning i den 30:e minuten. Henrik Larsson avancerade med bollen in till vänster i straffområdet där han vek mot höger och föll i närkamp mot hemåtjobbande TFF-försvarare men bollen hamnade perfekt hos Christoffer Andersson som till höger framför straffområdet placeringssköt bollen högt till vänster i mål.

I den andra halvleken kom Trelleborg ut som ett nytt lag. Två minuter in i den andra halvleken kom reduceringen. Sjöhage stångade mot tre motståndare i straffområdet och lyckade tåa fram bollen till Wihlborg som satte skottet till höger om en chanslös Daniel Andersson.

I den 56:e minuten kom även kvitteringen. Andreas Drugge drev upp en kontring där han frispelade Joakim Sjöhage till höger i straffområdet där sistnämndes avslut satt högt till höger om  Andersson i målet.

Fem minuter senare tog Trelleborg ledningen.Sjöhage frispelade mitt i straffområdet av Drugge och avslutet satt distinkt invid vänsterstolpen.

Efter det var Helsingborg ett slaget lag, och man orkade inte resa sig.

Med fem minuter kvar av matchen avgjorde Fredrik Jensen tillställningen när han nickade in ett högerinlägg lågt till vänster om Andersson.