söndag 27 september 2009

Valencia tappade poäng igen

Scenariot från förra veckoslutet upprepade sig i helgen för Valencia. Laget fick bara 2-2 mot Atletico Madrid.

Valencias tränare Unai Emery talade på förhand om hur hans lag skulle lära av sina misstag mot Sporting Gijon och Getafe och skärpa till sitt försvarsspel, till mötet mot Atletico Madrid. Men det blev ett skrämmande deja vú-scenario på Mestalla.

Gästernas irrationelle Kun Agüero satte första målet inne i straffområdet, när hemmaförsvaret inte hade argentinaren under tillräcklig uppsikt, redan efter sju minuter. Valencia arbetade sig sedan in i tillställningen successivt och vände på steken på två minuter.

Först satte Pablo Hernandez kvitteringen efter 25 minuter och sedan slog den notoriske målskytten David Villa till. Banega slog en låg passning i djupled som skar som en varm sked genom ett paket glass, där Villa avslutade sin löpning med att titta upp och snyggt placera bollen med en distinkt höger bredsida.

Efter pausvilan blev det ett mentalt ställningskrig. Men precis som mot Sporting Gijon vek Valencia ned sig innan slutsignalen. På två minuters övertid satte inhoppare Maxi kvitteringen, placerad vid bortre stolpen. Antonio Lopez höga vänsterinlägg till Maxi nickades inte undan ordentligt och Valencia tappade återigen viktiga poäng tämligen onödigt