tisdag 8 september 2009

Spotify på väg till Symbian S60

Spotifys mobilapplikation kommer att släppas för ett antal olika mobila operativsystem. Näst i tur verkar Symbian S60 vara.

Tidigare i veckan släpptes den officiell Spotify-klienten för mobila enheter. De två versioner som i nuläget finns för nedladdning kan köras på telefoner och mediaspelare som har Android eller
Iphone 2.1 som operativsystem. För att man ska kunna utnyttja tjänsten är det dock nödvändigt att ha ett premium-konto hos Spotify. Mobilklienterna för Android och Iphone ska följas av versioner för andra mobilsystem, enligt Spotify. Det är kanske inte någon vågad gissning att Symbian S60 blir nummer tre på listan. Klienten är fortfarande under utveckling.

Precis som de tidigare släppta versionerna går det även på S60-telefoner att lyssna på musik utan att vara uppkopplad via mobilnätet eller Wlan. Genom att spara ner spellistor och de låtar som ingår till mobilen kan man även lyssna när man av någon anledning inte har tillgång till en uppkoppling.
På den svenska marknaden är smartphones från Nokia vanligast när det gäller Symbian S60, men det finns även i mindre omfattning i telefoner från Samsung och LG.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar