tisdag 11 oktober 2011

Danmark till EM

Danmark är klara för EM efter en mycket sollid insats mot Portugal i den avgörande kvalmatchen. Danskarna vann med 2-1 men hade bud på mycket mer.
Danmark öppnade matchen mot Portugal i frenetiskt tempo och lyckades skapa en rejäl farlighet efter bara fyra minuters spel.
Christian Eriksen knorrade in en frispark i det portugisiska straffområdet och efter lite turbulens lyckades Michael Silberauer slå in bollen i mål. Men danskarna jublade förgäves. Domaren tyckte att den portugisiska målvakten hade grepp om bollen innan den slogs i mål.
Men danskarna fick sin revansch när Michael Krohn-Dehli satte 1-0 via en portugisisk försvarare.
18 minuter in i den andra halvleken utökade danskarna ledningen när Nicklas Bendtner satte foten på Dennis Rommedahls kyliga passning efter en mycket fin dansk kontring.
Danmark hade sedan bud på ännu fler mål men istället lyckades Portugal få till en reducering när Christiano Ronaldo slog in en frispark på stopptid.
Matchen slutade 2-1 och förde Danmark till EM. Portugal tvingas kvala för att nå turneringen.