lördag 15 oktober 2011

Djurgården illa ute

Senast fick vi elva minuter innan knallskotten flög in och matchen bröts när Malmö ledde med 1-0.
Nu blev det en hel match mot Djurgården och seger för MFF med just 1-0 (1-0) under gassande förmiddagssol.
Lördagen den 15 oktober klockan 11. En knepig avsparkstid för en allsvensk match, men så hände så mycket annat i Malmö, en bra bit från Swedbank stadion.
Sverigedemokraternas ungdomsförbund skulle hålla en demonstration i city mitt på eftermiddagen. Den krävde en massiv polisbevakning och polisen krävde därför att den allsvenska matchen skulle vara spelad då och ha avspark senast klockan 11.
Så blev det. Och publiken kom till ett stadion med en omgivning som andades förmiddagslugn.
När spelarna kom in på planen rullade Malmösupportrarna ut en duk över halva ståplats. På den stod "1-0 till dom himmelsblå". Alltså ställningen när matchen bröts den 30 juli.
Nu tog det längre tid, innan MFF gjorde 1-0 i den 45:e minuten på en frispark av Wilton Figueiredo. Och då kunde Djurgården ha varit i ledning, men några fina räddningar av Johan Dahlin blev avgörande.
Det har varit många turer kring omspelsmatchen. Men till slut avgjorde fotbollsförbundets besvärsnämnd frågan, men två av fem ledamöter ville ha 3-0 till MFF och inget omspel.