lördag 15 oktober 2011

HV besegrade AIK

HV71 besegrade AIK med 3-1 på hemmaplan.
Per Ledin gjorde 1-0 efter bara 14 sekunder, men det dröjde till tredje perioden innan HV71 kunde avgöra.
Bra tempo och hygglig intensitet, men sämre kvalitet i passningsspelet. Så kan man sammanfatta matchen mellan HV71 och AIK.
Hemmalaget HV71 avgjorde matchen i tredje perioden när man gick från 1-1 till 3-1. Mot slutet av matchen var HV71 också det bättre laget, och segern kändes till slut både klar och rättvis.
Under de två första perioderna var det en jämn match, möjligen med visst övertag för AIK. Men stockholmarna lyckades inte ta sig fram till riktigt farliga avslut.
HV71 bytte målvakt efter första perioden, vid ställningen 1-0. Daniel Larsson ersatte Andreas Andersson som alltså hade hållit nollan fram till dess. Direkt efter matchen var orsaken till målvaktsbytet fortfarande oklar.
I förra mötet mellan lagen drabbades HV71:s Per Ledin av en hjärnskakning. Nu är Ledin igång igen, och det var också han som gjorde 1-0 efter bara 14 sekunder.
För AIK gjorde Kent McDonell säsongsdebut. Artistkontraktets begränsningar gör att han inte har kunnat vistats i Sverige tidigare under säsongen.
McDonell blir ett välkommet tillskott. Förra säsongen hade han bäst poängsnitt av alla AIK:are, och kom tvåa i lagets interna poängliga.