lördag 15 oktober 2011

Seger för Kalmar

I en av allsvenskans mer bortglömda kamper, den om åttondeplatsen, tog Kalmar en viktig seger över Örebro på lördagseftermiddagen.
Efter en mycket väl genomförd första halvlek kunde Kalmar vinna med 4-1 (3-1).
Kalmar och Örebro, två lag som inte har så mycket att spela för. Upplagt för en ganska trist och avslagen match, men mötet på lördagseftermiddagen blev allt annat än det.
Under första halvlek var det målchans i varje anfall och det dröjde bara drygt sex minuter innan Örebro tog ledningen genom Valdet Rama.
Men så mycket mer än det målet hade inte Örebro att glädja sig åt i matchen, för efter målet började Kalmar att trampa i gång. De visade att de var mer sugna på den där åttondeplatsen än Örebro.
Tobias Eriksson, Erik Israelsson och Stefan Larsson såg till att Kalmar hade 3-1 med sig in i halvtid, Israelssons mål var dessutom en het kandidat till årets mål då han drog till strax utanför straffområdet på halvvolley och prickade krysset.
Örebro gjorde två byten till andra halvlek, men det gav ingen effekt.
I stället kunde Kalmar öka på till 4-1 genom Tobias Eriksson, som gjorde sitt andra mål i matchen när han grundlurade gästernas båda mittbackar.
Kalmar tog till slut en säker seger. Och ett fast grepp om åttondeplatsen.