måndag 22 juni 2009

Italien utslagen-USA vidare

Fotboll, Confederations Cup, Brasilien v Italien

Italien blev utslaget ur Confederations Cup. Brasilien vann med klara 3-0. Italien inledde matchen ganska bra, men i mitten av den första halvleken tog brassarna över. Luis Fabiano tryckte in 1-0 och chippade in 2-0. Därefter gjorde backen Andrea Dossena, symptomatiskt, självmål. Italien jagade sedan mål för att kunna gå vidare på bättre målskillnad men lyckades inte med det.

USA besegrade Egypten i sin match. Charlie Davids inledde målskyttet i den 29:e minuten. Clint Dempsey nickade in den avgörande fullträffen.

Slutet var raffinerat. Om Egypten fått in ett mål hade laget gjort Brasilien sällskap till semin och en farlig nick gick strax över. Nu gick USA vidare tack vare fler gjorda mål än Italien.