fredag 26 juni 2009

Sverige åkte ur på straffar

Allt gick emot Sverige i första halvleken

Fotboll, U21, EM, England - Sverige Foto:Bildbyrån

England tog ledningen redan i den 1:a minuten, efter en hörna. Sverige fick inte undan bollen, och den hamnade hos Martin Cranie som via Emil Johansson sköt in ettan. I den 7:e min fick Sverige en frispark. Ola Toivonen fick på ett bra skott, men målvakten gjorde en bra räddning. Istället för 1-1 ökade England på till 2-0 i den 27:e minuten. Återigen var det en hörna som svenskarna inte fick bort. Bollen landade hos Nedum Onuoha som sköt in bollen i mål. I det läget spelade Sverige utan Mattias Bjärsmyr som fick utgå för omplåstring. Mattias Bjärsmyr styrde sedan in ett inlägg i det egna målet. 0-3 i halvtid är otroligt tungt, med tanke på att vi var minst lika bra som England.

Vilken upphämtning!!!

Fotboll, U21, EM, England - Sverige

0-3 i halvtid och mer eller mindre uträknade. Då reste sig Sverige. Två byte i halvtid och en het Marcus Berg ändrade på det hela. Marcus Berg manade på sina lagkamrater från första början i den andra halvleken. Själv reducerade han i den 68:e minuten. Ola Toivonen skruvade in 2-3 i den 75:e minuten. Efter Toivonens 2-3 mål fick det svenska laget ännu mer energi, och pressade tillbaka England. Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg skickade direkt in Robin Söder.

Med nio minuter kvar slog inhopparen Guillermo Molins ett inlägg, mot Söder som klackade ned bollen till glödhete Berg. Berg dundrade sedan in kvitteringen.

Förläggning och straffar.

Fotboll, U21 EM, Semifinal, England - Sverige

I förläggningen var Sverige närmast ett seger mål. England tvinades spela med en man mindre då Campbell fick sitt andra gula kort. Faktum är det blev tio mot tio, då Robin Söder skadades i slutet av ordinarie tid, och spelade skadad i förläggningen. Sverige var det spelförande laget i båda förläggningarna, och närmast mål var Marcus Berg som nickskarvade i ribban med tio minuten kvar. Det hela fick avgöras på straffar, och här nedan kan läsa hur det gick till.

Jemes Milner halkade i skottögonblicket och sköt långt utanför.

Marcus Berg sköt sitt straff i mitten på målet, och Joe Hart räddade.

1-0 Joe Hart målvakten dundrade in den i nättaket.

1-1 Rasmus Elm tog Sveriges andra straff, och satte den säkert till höger om Hart.

2-1 Lee Cattermole satte sin straff säkert.

2-2 Mattias Bjärsmyr satte sin straff på samma ställe som Elm.

3-2 Alan Johnson sköt sitt straff säkert till vänster om Dahl.

3-3 Mikael Lustig säkert upp i det vänstra krysset.

4-3 Theo Walkott säkert i mål .

4-4 Rasmys Bengtsson iskallt straff till vänster om Hart.

5-4 Kieran Gibbs sköt säkert in straffen.