måndag 3 augusti 2009

Allsvenskan: Inför Örebro - Örgryte

Måndagskvällens match på Behrn Arena mellan ÖSK och Örgryte överskuggas av Yunus Ismails strokebesked. Fotbollen känns fjuttig men förhoppningsvis kan spelarna tända till och fixa tre pinnar för Yunus.
Det känns märkligt, svårt och rätt meningslöst att skriva denna införrapport. ÖSK tar emot den allsvenska jumbon och det kommer säkert bli en trevlig kväll på Behrn Arena med mängder av duktiga spelare som Nordin Gerzic, Roni Porokara, Pavel Zavadil och Markus Allbäck. Kanske får vi också se några sköna närkamper, ett par vackra mål och fantomlika målvaktsparader. Gott så.
Men samtidigt ligger en strokedrabbad, utvisningshotad, familjelös, icke kontaktbar Yunus Ismail på neurologkliniken på USÖ. Det går inte att komma från att Yunus tillstånd kommer att sätta sin prägel på matchen. Kubanerna utlovar Yunus-arrangemang, spelarna kommer att göra något slags manifestation och uttrycket "tre poäng för Yunus" kommer säkert att höras både en och annan gång inför, under och, förhoppningsvis, efter matchen.
Således över till det fjuttiga fotbollsmässiga.
Måndagskvällens motståndare från Göteborg har kommit igång lite bättre de senaste matcherna. Fyra (kunde/borde varit sex) poäng på två matcher mot bottenkollegan Hammarby visar att Åge Hareides mannar har börjat växla igång. Även om Örgryte är seriens särklassiga jumbo så är det ingen enkel match som väntar för de svartvita. Spelare som Markus Allbäck, Alvaro Santos och Pavel Zavadil kommer att göra livet surt för ÖSK och någon underskattning, á la den mot Häcken, får det inte bli tal om på nytt. Då kommer tre ytterligare poäng att färdas västerut.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar