måndag 21 september 2009

AIK tillbaka i serieledning, efter 3-0 mot ÖIS

Fotboll, Allsvenskan, AIK - Örgryte FOTO:Bildbyrån

AIK återtog serieledningen efter kvällens seger på Råsuunda. Örgryte utan sina bästa spelare hade inget att sätta emot på Råsunda, 3–0.

Den första halvleken var fattig från avslut slutade med kalldusch för de hårt arbetande gästerna när Martin Mutumba skar in från höger och la in ledningsmålet med vänstern. Målet kom i slutet av halvleken.

Örgryte inledde annars bäst och stängde igen mycket väl och motanföll hyggligt periodvis. AIK:s bollinnehav var allt annat än effektivt och båda lagen kom till halvchanser där en hel del täckta skott och inlägg var facit.

Halvvägs in i halvleken lyckades dock hemmalaget med lite större frekvens luckra upp gästernas försvar och spelet blev stundtals riktigt böljande och klart tempostarkare. När halvleken är färdigspelad har AIK samlat ihop till ledningsmålet genom att ha skapat en handfull avslut av godkänd art kontra Örgrytes enda skott.

I den andra halvleken var hemmalaget klart det bättre laget och man kontrollerade matchen. I den 56:e minuten fick AIK en straff, då Óbolo revs ner i straffområdet.

Markus Jonsson slog den efterföljande straffen säkert i mål. Efter det skapade AIK en del chanser, och i slutet av matchen punkterade Óbolo själv matchen.