måndag 21 september 2009

HV-uppvisning i power play

FOTO:Daniel Hultqvist

Power play-kungar förra säsongen.Starten på den nya elitseriesäsongen började i samma briljanta stil. HV71 gjorde fem mål i numerärt överläge i seriepremiären när Linköping krossades i toppmötet på bortaplan med 6–2.

Förstafemman stod för fyra av dem och hade poängfest. Jukka Voutilainen gjorde två mål och ett målpass, Johan Davidsson ett mål och två assist, Martin Thörnberg ett mål, och totalt blev det elva poäng för femman där också backarna David Petrasek och Pasi Puistola svarade för två assist vardera.

HV71 var elitseriens bästa lag i numerärt överläge under grundserien i fjol med 64 mål och en effektivitet på 23,97 procent. I slutspelet försvann flytet när Johan Davidsson fick skadeproblem och säsongen slutade i silversuckar. Slutspelseffektiviteten i numerära överlägen hamnade på 15 procent och fyra lag, däribland guldlaget Färjestad, var bättre.

När den nya säsongen drog i gång slog HV till direkt. Hemmalaget åkte på två utvisningar i början och Jukka Voutilainen sköt först 1–0 i spel fem mot tre och sedan 2–0 i fem mot fyra. Då hade bara 3.54 spelats.

Linköping reducerade men i mittperioden avgjorde gästerna med två mål och där Martin Thörnbergs 4–1 också kom i numerärt överläge. Linköping gjorde båda sina mål genom Mikael Håkanson i numerärt överläge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar