måndag 21 september 2009

Malmö slaktade Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Malmö -Elfsborg

Malmö körde över Elfsborg på hemmaplan.

Supportrar från fyra MFF-falanger delade ut flygblad vid alla entréer före matchen.
Man uppmanade ”Malmöiter” att bli medlemmar i Malmö FF och gå på årsmötet och påverka beslut som fattas om föreningen. Kritik riktades mot sittande styrelse och i synnerhet ordföranden Bengt Madsen. På ståplats banderoller med texten ”År av misär, tränare går, men Madsen består”... ”Ett guld på tio år – nöjda”... ”Avgå Bengt”.

MFF gjorde två tidiga mål i den 4:e minuten genom Daniel Larsson och sedan i den 6:e minuten gjorde Guillermo Molins 2-0. Elfsborg stod och tittade på i anfallsspelet mot ett kvickt och kortpassningsspelande hemmalag. Efter cirka tjugo minuters spel jämnade bortalaget ut matchbilden men kom inte alls till i offensiven. MFF grusade med största sannolikhet Elfsborgs guldchanser i matchen när Edward Ofere stötte in Ricardinhos låga vänsterinlägg i den 40:e minuten.

I den andra halvleken fortsatte Malmö att dominera matchen. I den 61:a minuten gjorde MFF fjärde målet i matchen. Larsson spelade bollen perfekt i djupet i en kontring till Ofere som i friläge mot Cović gick förbi till vänster och rullade in fyran.

Hemmalaget hade sedan bud på fler mål, och i den 79:e minuten nickade Daniel Larsson in slutresultatet.

MFF går upp på en åttonde placering i tabellen och får massvis med självförtroende inför slutspurten av Allsvenskan. För tabellfyran Elfsborg däremot är denna storförlust blytung för dem och avståndet upp till serieledarna AIK är nu sju poäng med sju omgångar kvar.