måndag 21 september 2009

Seger för Färjestad

Ishockey, elitserien, Färjestad - Skellefteå

Skellefteå började säsongen som man avslutade den förra - med förlust mot Färjestad. Och guldlaget, som vann med 3-2, har fått en ryggrad.

En epok gick i graven när Färjestadsprofiler som Jörgen Jönsson, Peter Nordström och Thomas Rhodin tackade för sig efter fjolårets succé. Men Färjestad, som bygger ett nytt lag, tar inte bort blicken från guldet för det. Spelet i den första omgången höll dock av förståeliga skäl inte samma nivå som slutsträckan på förra säsongen, men klasskillnaden mellan Färjestad och Skellefteå fanns, i alla fall den här måndagskvällen, kvar. När Färjestad finlirade in sina mål behövde Skellefteå kriga i underläge för att göra samma sak.

Bara efter tre minuters spel gjorde Kent McDonell, som värvades från Skellefteå, premiärmålet när han orienterade pucken mellan Andreas Hadelövs benskydd och in i mål. Från samma vinkel, höger om Hadelöv, satte även Dragan Umicevic den andra pucken och innan perioden var över dundrade Marcus Paulsson in 3-0 med ett mäktigt slagskott efter ett precist pass från Jesper Mattsson.

Därefter, i den andra akten, tappade Färjestad både puck- och speltempo och det blev en inbjudan för Skellefteå att komma in i matchen. Som man accepterade.
Jyri Marttinen gav puckföraren Marius Holtet en kyss i egen zon och Johan Forsberg plockade upp pucken och skickade den i mål bakom nye Henrik
Karlsson i Färjestadsmålet som har mycket arbete framför sig om han ska fylla Jonas Gustavssons skridskor.
Det gjorde han inte när Skellefteå reducerade till 2-3. Brad Moran tog ett skär innanför blå och hittade målet med ett tungt skott - inte helt otagbart för Karlsson. Men sen murade han igen - och Färjestad tog säsongens första seger.