onsdag 16 september 2009

Arsenal vände 0-2 till seger 3-2

Standard Liege hade greppet om Arsenal, men Cesc Fabregas och hans lag lyckades komma loss.

Den belgiska hemmapubliken trodde nog inte sina ögon när Milan Jovanovic satte 2-0 till Standard Liege redan efter fem minuter.

Ellaquim Mangala satte 1-0 i den andra minuten sedan Eduardo stått för en miserabel skarvning vid det egna straffområdet, och tre minuter senare kunde Jovanovic dubbla ledningen från straffpunkten sedan William Gallas gått för hårt fram.Standard Liege-Arsenal_2009

Arsenal, som hade Vito Mannone i målet i stället för den sjuke Manuel Almunia, var chockat och första halvleken visade prov på det sämsta passningsspelet kanske någonsin sedan Arsene Wenger tog över.

I slutet av halvleken ryckte dock Arsenal upp sig något, och precis före pausvilan kom reduceringen. Abou Diaby stod för ett briljant förspel innan han hittade fram till Nicklas Bendtner, som enkelt kunde sätta dit 2-1.

Andra halvlek blev något bättre från Arsenals sida, även om det engelska laget fortsatte att ha ett långt sämre passningsspel än vi vant oss vid. Belgarna började emellertid att tröttna allt längre matchen gick och med drygt tio minuter kvar kunde Arsenal pusta ut då kvitteringen var på plats.

En mycket tilltrasslad situation efter en frispark från Fabregas kunde till slut punkteras när Thomas Vermaelen tryckte dit bollen. Liegespelarna var emellertid mycket upprörda då de menade att Alexandre Song tagit bollen med handen.

Ett möjligt både trött och förbannat Liege fick minuterna senare se kvällen bli helt förstörd när Eduardo tog revansch för sin miss vid 1-0 och petade in en hörna fram till 3-2. Kroatens mål blev matchens sista och Arsenal kunde trots stora besvär ta med sig tre poäng hem till London.