onsdag 16 september 2009

Göteborg till final

Trots att Henrik Larsson och Marcus Lantz var tillbaka kunde IFK Göteborg vinna på Olympia.

En cupfinal stod i potten när IFK Göteborg reste ner till nordvästra Skåne för match mot Helsingborg, som kunde välkomna tillbaka Marcus Lantz och Henrik Larsson.

"Henke" och Lantz kom in i andra halvlek, men kunde inte ordna till segern för skånelaget som tidigt hamnade i underläge när Sebastian Eriksson gjorde 1-0 efter en dryg kvart.

Ledningen såg ut att stå sig till pausvilan, men då vann Rene Makondele en nickduell med Erik Lund och friställde då Erik Sundin som kunde stöta bollen i mål.

I andra halvlek dröjde det till det var en kvart kvar innan allsvensks skytteligaledare Tobias Hysén satte 2-1 och knappt tio minuter senare kom spiken i kistan när Theodor Elmar Bjarnason sköt in 3-1 strax efter att Henrik Larsson haft ett jätteläge på nick.