onsdag 16 september 2009

Källström bakom Lyons seger

Kim Källström låg bakom Lyons seger mot Fiorentina. Miralem Pjanić gjorde matchens enda mål efter förarbete av Källström. Ett tio man starkt Fiorentina höll Lyon på sträckbänken - men bara i 76 minuter. Kim Källström fick bollen till höger i boxen, slog ett hårt inlägg som Sebastien Fray släppte retur som Miralem Pjanić rakade enkelt in 1-0 för ett dittills uddlöst Lyon.

Efter målet fick fransmännen ordning på spelet och radade upp mängder med målchanser. Källström, som fick mycket stryk men stod för en stark insats, fick en bra chans att punktera matchen tre minuter från slutet. Men svenskens hårda skott gick rakt på Frey.

"Viola" fick sista chansen i den 93:e minuten. Men Ricardo Montolivos närskott strandade på en Lyon-rygg och tillställningen slutade 1-0.

Den första halvleken var tuff och ful. Förutom fyra gula kort blev Alberto Gilardino utvisad på stopptid.

Italienaren hoppade upp med ryggen vänd mot Jeremy Toulalan och satte armbågen i fransmannens ansikte. Domaren Pieter Vink tvekade inte och visade rött kort direkt. Gästerna protesterade högvilt, men förgäves.