måndag 14 september 2009

Malmö gav Djurgården ny tung förlust

Malmö besegrade Djurgården på Stadion efter två mål av Edward Ofere. I den andra halvleken fick matchen avbrytas, då Djurgårdens publik kastade in saker mot spelare.

Dif startade matchen med högt tempo och tryck mot MFF:s straffområde där Sebastian Rajalakso hade ett tungt skott i ribban. MFF:s pigge Guillermo Molins kontrade efter ribbskottet och hade ett avslut tätt utanför det vänstra krysset. Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö

Spelet jämnade ut sig efter kvarten spelad men det var Dif som tog ledningen i den 21:a minuten när Christer Youssef fick bollen tillbakaspelad till sig efter fint förarbete av Rajalakso och tryckte in bollen till vänster om en chanslös Johan Dahlin. Youssef har bränt en hel del målchanser denna säsong så det var nog extra skönt för honom.
MFF tryckte på omgående efter baklängesmålet men kom inte riktigt till i sista delen i anfallen där Dif återtog spelförandet. I den 39:e minuten kommer 1-1 från ingenstans när Pa Dembo Touray gjorde en målvaktstavla när han felbedömde Wilton Figueiredos högerinlägg som Edward Ofere nickade in i mål förbi både Peter Magnusson och Touray.

Den andra halvleken blev stor mardröm för Djurgården. I den 56:e minuten tog Malmö ledningen. Molins svarade för en fin framspelning till Edward Ofere, som mellan två försvarare sköt in 1-2.

Efter det tappade Djurgården det spelet som man hade i den första halvleken. I den 77:e minuten blev matchen avbruten.

Inkastande föremål och insprungna fans fick domare Michael Lerjéus att bryta matchen.

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FOTO:Bildbyrån

Det började med att Malmös Rick Kruys skulle slå en hörna. Holländaren gestikulerade mot Djurgårdsfansen varpå det började regna in föremål, bland annat flaskor. Kruys påtalade problemet inför domaren, något som Jan Tauer irriterades av. Tysken skällde på Kruys och fick se domarens röda kort.

Strax därefter uppstod det nya problem när några Djurgårdssupportrar tog sig inte på planen. Domaren bröt då matchen och spelare och ledare gick in i omklädningsrummet. En stund senare meddelade polisen att säkerheten var säkrad och matchen kunde återupptas.

När matchen återupptogs blev det händelse fattigt. Det kändes som att luften gick ur både publiken och spelarna. Djurgården är kvar i botten, och det ska mycket till om laget ska klara ett nytt kontrakt.