måndag 31 augusti 2009

Säker seger för Örebro

Örebro tog en säker och synnerligen rättvis seger hemma mot Gefle. I den första halvleken var bollinnehavet 70-30 i Örebros favör och anförda av yttrarna Roni Porokara och Marcus Astvald skapade man att antal bra chanser. Närmast var Adriano Munoz som fick se sitt volleyskott från nära håll snyggt räddas av Mattias Hugosson.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att vara det bättre laget, men man fick vänta till den 60:e minuten innan det gav utdelning. Det var mittbacken Magnus Wikström som från straffpunkten dundrade upp bollen i krysset efter en hörnvariant. Bara tre minuter efteråt kom 2-0 när Marcus Astvald frispelade Adriano i en kontring och brassen från ganska dålig vinkel kunde dundra upp bollen i nättaket. Gefle gjorde efter detta några byten, men inget hjälpte, Örebro var det klart bättre laget idag och hemmaspelarna ska vara nöjda med sin insats.