torsdag 29 oktober 2009

Arsenal besegrade Liverpool

Bendtner visade vägen för ungt Arsenal
Både Arsenal och Liverpool luftade flera unga reserver när Londonlaget vann stormötet i Ligacupen med 2-1. Men det var en välbekant herre som avgjorde. Nicklas Bendtner visade vägen när han satte segermålet i den andra halvleken.
Strax efter paus visade dansken prov på vilja när han samlade upp en boll i straffområdet, fintade sig förbi Martin Skrtel och tryckte upp segerbollen i nättaket bakom en chanslös Diego Cavalieri i bortamålet.

Målet innebar att Arsenal, som likt bortalaget luftade i stort sett hela ungdomsgenerationen, är klart för den femte omgången i Ligacupen. Där kommer lagat att få sällskap av bland annat Manchester United och Chelsea.

Det började annars i ett rasande tempo på Emirates Stadium och den första halvleken bjöd på två riktiga klassmål.

Det hela inleddes i den 19:e minuten när Fran Merida tryckte av ett knallhårt vänsterskott utifrån och satte ledningsmålet högt via stolpen. Men Liverpool - och Emilio Insua - var inte sena med att replikera.

Bara sju minuter senare drog ytterbacken till på halvvolley utanför straffområdet och lobbade elegant in kvitteringen bakom Lukasz Fabianski.

Noterbart var att nyförvärvet Alberto Aquilani, som missat hela säsongsinledningen för Liverpool, gjorde debut när han byttes in i den andra halvleken. För Arsenal gjorde Samir Nasri sina första minuter i höst.