torsdag 29 oktober 2009

Färjestad slog Skellefteå igen

Monsterspel i målet av Robin Rahm och en vinnande återvändare i Kent McDonell. Då blev det Färjestad som vann toppmöteIshockey, elitserien, Färjestad - Skellefteåt mot Skellefteå med 4-0 på bortaplan. " Vi spelade enkelt i kväll, gjorde det tråkigt för dem", sade McDonell.

Och att möta Färjestad är förmodligen det tråkigaste Skellefteå vet.
Förra säsongen var Kent McDonell själv med om att i Skellefteås dräkt förlora sex matcher mot värmlänningarna, nu kom den andra förlusten för säsongen mot just Färjestad för annars så hemmastarka Skellefteå.
Det betydde att Färjestad nu tog över andraplatsen i tabellen.
De tre första målen i matchen prickades in av lagets briljanta andrakedja med McDonell, Marcus Paulsson och Anders Bastiansen.
Först spelade McDonell fram Marcus Paulsson till 1-0 efter 10.34 i den första perioden. Sedan prickade han själv in 2-0 på passning från samme Paulsson på en kontring efter 11.00 i mittenperioden.
Och så var det Bastiansens tur att fortsätta målskyttet i numerärt underläge efter 9.20 av den tredje perioden.
Enkelt, kyligt och smart spelade trion hem matchen till sitt lag.
– Tränarna ger oss förtroende och det ger självförtroende, sade Kent McDonell, som var lite vilsen när han klev av bussen i Skellefteå.– Har aldrig varit i det där omklädningsrummet tidigare så jag kände inte igen mig. Men sedan blev det som vilken match som helst-de har ju också en del nya ansikten i laget sedan i fjol.
Ett ansikte som saknades i Skellefteå var lagkaptenen Christoffer Norgren som avstod
matchen efter att två unga släktingar dött i en bilolycka på onsdagskvällen. Kanske bidrog hans frånvaro till Skellefteås tama insats.
Stor del i Färjestads seger hade den 23-årige målvakten Robin Rahm. Han räknas som andremålvakt och har spelat mycket sparsamt, nu var det Rahm som räddade laget när Skellefteå jagade för att få målkontakt.
– Det kändes bra, men så fick jag också hjälp så att jag kunde se pucken hela tiden. Och så rensade de bort returerna åt mig. Det är kul att vara målvakt i sådana matcher, sade Färjestadsmålvakten som höll Monsterklass.
Desto blekare var Skellefteå som bara hade en hemmaförlust förut.
Möjligen hade man drabbats av en tidigare okänd biverkning av vaccination mot svininfluensa: Oförmåga att göra mål.
Större delar av laget fick sin spruta på tisdagskvällen. Kanhända var det en bidragande orsak till alla missade målchanser.
Förutom Robin Rahm i motståndarmålet, förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar