torsdag 29 oktober 2009

SSK skrällde mot HV

Ishockey, Elitserien, Södertälje - HV71

Foto:Bildbyrån

Förnedrade senast i 1-8 förlusten mot Linköping borta. Men hemma mot HV71 visade Södertälje moral och vann med 5-3. " Vi offrar oss mer", konstaterar SSK-forwarden Fredric Andersson.

Serieledarna HV71 hade, som oftast, ett väloljat passningsspel och kom till matchen med både dubbelt så många poäng och mer än dubbelt så många mål gjorda som SSK.
Men där HV71 försökte dribbla sig fram till målen, grovarbetade sig SSK till tre poäng.
Inte helt förvånande enligt HV-kaptenen Johan Davidsson.
– Nej det har vi vetat från början att SSK kommer ta poäng med sitt frejdiga spel. De krigar, kämpar, spelar tätt framför egen kasse och är fräcka framåt. De är inte rädda för att göra en kille och sedan dra en extra passning för att göra mål, konstaterar Davidsson besviket.
HV:s eget spel beskriver han som:
– Alldeles för många misstag. Vi vill mer framåt än bakåt, det kostar oss en poäng i dag.
För visst gjorde Martin Thörnberg ett elegant 1-0 mål framspelad av Johan Davidsson som gjorde poäng för sjunde matchen i rad.
Och visst gjorde Per Ledin 2-1 via en påpasslig styrning som gav HV71 ledningen efter första perioden. Lägg därtill att HV kvitterade i tredje till 3-3 genom David Petrasek även han framspelad av Davidsson.
Men det var Södertälje som var elakast, slet hårdast, hade det mest effektiva spelet.
Och vägrade ge upp när gästerna lade in en växel till.
– Det är så det känns i varje match. I stället för att ”nej nu förlorar vi” när de gör 3-3 så tänker vi att ”nu lyfter vi upp spelet och fortsätter anfalla i stället”, säger Fredric Andersson.
Ni är inte nöjda med en poäng eller ängsliga för att tappa alla tre?
– Nej, precis, säger Andersson.
21-åringen fick mest nöta bänk förra säsongen men har fått stort förtroende i höst och spelade 7.24 in i mittperioden först fram till SSK:s 2-2 kvittering för att knappt två minuter senare distinkt göra 3-2.

Han var även någon centimeter
från 4-2 i slutakten men kunde i stället glädja sig åt att lagkompisen Linus Videll forcerade in 4-3 knappt tretton minuter in i tredje och att Yanick Lehoux slet in 5-3.
– Vi har en sådan bra känsla i gruppen och är enormt tajta – vi är som en familj. Då blir det enklare. Alla blir glada oavsett vem som gör mål. Och alla tror på det vi gör. När alla gör det så händer det grejer. Det märks på isen med.

 

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar